topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ
НОВИ ПРОДУКТИ
ДИЗАЙН

Последни тенденции в обзавеждането на вашата спалня.

Нови продукти и материали за по-добра и пълноценна почивка на вашето тяло.

Още  

ИНФОРМАЦИЯ


 За намаления и промоции на матраци.

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Mатрак с пружини

Публикувано от на в Видове матраци
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 1975
 • 0 коментара
Mатрак с пружини

 

Предимства и недостатъци на един матрак с пружини.

Искате ли да научите повече за предимствата и недостатъците на различните видове матраци? Ако е така значи сте попаднали на точното място. Изборът на подходящ матрак винаги е обект на личните предпочитания на човек.

Идеалният матрак за един може да е твърде неподходящ за друг.

Най-известни от край време са матраците с пружини. Широко разпространени на пазара и най-често купувани. Но защо е това така?

С малко късмет и малко търпение в чакането на някоя добра промоция, всеки може да намери матрак с пружини дори и за по малко от 200 лева.

Считат се за доста  издръжливи матраци и производителите им дават години живот. Но също така, когато купуваме матрак трябва да обърнем внимание и на неговото качество.

Разбира се, не винаги цената определя качеството на един матрак, не винаги най-скъпото означава най-подходящо за вас. Затова се препоръчва винаги да се консултирате със специалист при възможност.  Той ще ви препоръча подходящия матрак за вас в зависимост от вашите навици при сън и вашите предпочитания.

Матраците с пружини се характеризират не само с дълголетие а и с голямата си стабилност. Поради това са подходящи за хора с наднормено тегло и такива с неспокоен сън.

Хора, които обичат да спят на по-твърди повърхности, ценят този вид матрак, тъй като той им предоставя един по-спокоен сън.

Въпреки многото им предимства имат и недостатъци. Например теглото на един такъв матрак е доста високо. Той е трудно преносим.

Не е подходящ за хора с алергии. За разлика от антиалергичните матраци, повърхността на тези с пружина е направена от различни материали. Повърхността е с отворени пори, в които могат да попаднат мъртви клетки на кожата и акари. Тяхното почистване е много трудно дори неосъществимо. Затова на хора склонни към алергии не се препоръчва закупуването на матрак с пружини.

Особено неподходящи са за малки деца отново заради трудното им почистване, а също и поради това, че поемат бързо влагата.

пружина матрак

        Колкото и да са дълготрайни тези матраци идва времето, в което пружините се износват и започват да скърцат. Това е едно клише, което чуваме често, но не е задължително това да е така.

        С развиването на матраците с пружини производителите на матраци намалиха износването и скърцането до минимум. На пазара в момента са широка разпространени матраците  Pocket spring, чиито пружини са отделени в отделен пакет. Ако сте от хората, които обичат спокойствие и комфорт без скърцане и смятате, че матракът с отделно пакетирани пружини е подходящ за вас, е препоръчително да се насочите точно към тoзи вид матраци.

И накрая, ако харесвате настоящия си матрак, но все пак искате да го реновирате по някакъв начин или пък сте направили неправилен избор при покупката на нов матрак и се чудите как да поправите грешката си, можете да използвате станалите актуални напоследък топ матраци. Те са с дебелина около 5-7 см. и се изработват от латекс, дунапрен или мемори пяна.

Не забравяйте, че човек прекарва една доста голяма част от живота си в сън и добрия матрак може да се яви най – верния помощник за качествен и здравословен сън.

 

 

0

Коментари

 • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Сряда, 20 Февруари 2019

Препоръчани продукти

sealyoriginalbliannanirelaxlogo mattro