topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ
НОВИ ПРОДУКТИ
ДИЗАЙН

Последни тенденции в обзавеждането на вашата спалня.

Нови продукти и материали за по-добра и пълноценна почивка на вашето тяло.

Още  

ИНФОРМАЦИЯ


 За намаления и промоции на матраци.

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Видове матраци

Публикувано от на в Видове матраци
Видове матраци

ИЗБОР НА ПОДХОДЯЩ МАТРАК – МИСИЯТА Е ВЪЗМОЖНА

      Говорейки за комфорт, уют и удобство в спалнята, несъмнено става въпрос за най-главния елемент от обзавеждането й – леглото. Но едно легло само по себе си не означава много, ако не е допълнено от подходящ за вкуса на собствениците матрак. Докато преди години изборът на матрак не беше от голямо значение, днес това е една обширна материя, в която се сблъскват различни материали и съставни части. Претоварени от работа и увеличените отговорности на съвремието ни, ние осъзнахме, че не е добре да се прави компромис с удобството на съня. Нощната почивка, често недостатъчна по часове, трябва да бъде най-малкото пълноценна по отношение на комфорта и релакса.

     В този ред на мисли, изборът на подходящ матрак за леглото се оказва едно доста важно нещо, което трябва да се направи прецизно и с максимум познания в областта. Често се случва, обаче, в хаоса на цялата информация, която ни затрупва, когато решим да избираме нов матрак, е да бъдем заблудени или подведени от ниската цена и да направим грешен избор. Целта на тази статия е да се опитаме да ви дадем най-общи насоки в тази материя, които биха моглида са ви от полза при следващото посещение на магазин за матраци.

Най-напред трябва да разграничим видовете матраци. Това се прави по два критерия:

–        начинът на избаротка на матрака

–        използваните материали в него

            Според първия критерий матраците се делят на два вида – еднолицеви и двулицеви. Първите съществуват от самата поява на понятието матрак, а името им подсказва, че могат да се използват само от едната страна. От долната страна те имат дървена рамка, която играе ролята на подматрачна рамка. При втория вид тази дървена рамка липсва и матракът може да се използва и от двете страни, обикновено като се редуват лято - зима. В случай, че сте се спрели на такъв матрак, трябва да сте наясно, че е задължително да поставите подматрачна рамка.

            Според използваните материали матраците най-общо могат да се разделят на следните видове:

-          матраци от мемори пяна – най-удобните и комфортни матраци са направени от нея. Този иновативен продукт се използва от скоро в областта на комфорта при сън, но вече има своите верни фенове. Материалът заема формата на обекта, който е върху него и го обгръща от всички страни, все едно се носите на облак. Този материал се комбинира с други по-твръди, за да се постигне нужната здравина и опора, тъй като сам по себе си е доста мек.

-          матраци от пенолатекс – това е порест материал, който осигурява много добра циркулация на въздуха в матрака. През лятото държи прохладно, а през зимата запазва топлината. Много е комфортен при сън, а голямото му предимство е, че е страшно издръжлив и бавно се износва.

-          матраци от полиуретанова пяна - матрациите, при които се използва този материал са на няколко пласта с различна плътност. Цената и издръжливостта на матрака зависи от плътността на отделните пластове, колкото е по-голяма, толкова качеството е по-добро.

-          матраци с пружинен пакет – представляват много свързани по между си пружини. Това са сравнително евтини матраци, с дълъг живот на ползване и добра опора. Недостатъкът им е, че движенията по него се предават по цялата му повърхност.

-          матраци с джоб-система – представляват отделни пружини, всяка поставена в джоб от текстил и съединени по между си. Матраците, изработени по този начин са много комфортни и имат дълъг живот.

последно модифициран на

Препоръчани продукти

sealyМатраци ТЕДbliannaniматраци Mattro