topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Дунапренени матраци

Публикувано от на в Видове матраци

Предимства и недостатъци на дунапренени матраци 

Дунапренени матраци

 

Мислили сте да закупите нов матрак? Тогава трябва да се съобразите с много различни фактори, тъй като на пазара има най-различни матраци. Различават се с това от какъв материал са направени, така и от качеството на изработка, дизайн и цена.

Не винаги матрака е предназначен за дълги години. Много често дори се купува и се използва за кратък период от време.

По-надолу в статията ще намерите информация за предимствата и недостатъците на дунапренените матраци.

Дунапренен матрак в леглото за гости. А подходящ ли е за хора с алергии?

Ценовият диапазон на дунапренените матраци е наистина широк. Като цяло обаче, се смята, че те са най-евтиния и практичен вариант.

Например за легло за гости, което не е предназначено за ежедневна употреба, този матрак е перфектен. В същото време тези матраци се деформират по-лесно от тези с пружини, поради това не са толкова дълготрайни.

От друга страна те са много добре пригодени за хора с алергии, тъй като  са лесни за почистване и изтупване и са израборени от материали, които съдържат по малко алергени.

 

Матрак Memo Green

 

Експерти съветват хората с проблеми да закупуват по-евтини и по краткотрайни дунапренени матраци и да ги подновяват на по-кратки интервали от време.

Подходящи за хора с ниско тегло

Например за децата. Едно дете определено тежи по-малко от един възрастен, а тези матраци са доста меки, следователно тялото му потъва по малко. Проучвания показват, че децата намират дунапрена за доста комфортен, докато един по твърд матрак може да има отрицателно въздействие върху съня на детето.

И тук по-лесното почистване е предимство особено за много малки деца. В случай на някоя дребна неприятност можете лесно да измиете или изплакнете замърсяването.

 

Дунапренени матраци - снимка

 

Недостатъци при по-тежки хора

По-малко благоприятен вариант е да купувате дунапренен матрак ако тежите повече и го използвате всекидневно. Тялото ви потъва в матрака и не получава достатъчно стабилност по време на сън , особено ако матрака е използван продължително време. Това което намирате за комфортно и удобно след време може да доведе до гръбначни изкривявания и ортостатични  заболявания. Този тип матрак може да е евтин и доста разпространен но не е подходящ за всеки.

последно модифициран на

sealyМатраци ТЕДbliannaniматраци Mattro