topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ
НОВИ ПРОДУКТИ
ДИЗАЙН

Последни тенденции в обзавеждането на вашата спалня.

Нови продукти и материали за по-добра и пълноценна почивка на вашето тяло.

Още  

ИНФОРМАЦИЯ


 За намаления и промоции на матраци.

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Какви материали за възглавници съществуват?

Публикувано от на в Възглавници
Какви материали за възглавници съществуват?

Възглавниците трябва да отговорят на индивидуалните предпочитания на човек и да осигуряват удобна и здравословна позиция при спане. Да бъде открита правилната възглавница със сигурност не е обаче лесна задача. Важна роля играе материалът. Затова човек при избор трябва да има в предвид предишния му опит с различни материали, а също и да е готов да експериментира с нови за да открие перфектната. Всеки материал има специфични качества, както и предимства и недостатъци, с които е важно човек да бъде запознат, за да може да направи правилния избор и за да прецени, в какво точно да вложи парите си. Има материали, които са подходящи за топли вечери, както и за хора, които често се потят през нощта. Има обаче и такива, които излъчват топлина. Ето затова сега ще ви запознаем с повечето всеизвестни материали и техните особености, за да можете вие да направите своя избор.

Какви материали за възглавници съществуват?

Пълнеж на възглавниците

 • Пух и Пера - Тези възглавници са меки и обгръщат главата. За разлика от перата обаче, пуха има по-добра поддържаща функция. И двата материала запазват топлина и именно затова са доста предпочитани през зимата.

 • Полиестер и пяна - Тези видове имат определена форма за разлика от онези възглавници, които са от пух или пера. Въпреки това се различават един от друг доста. Например пълнежа от полиестер е доста по-мек, в сравнение с този на пяната, който е твърд. Пяната също така има свойството да е термоактивна, което значи, че реагира при топлина и се намества според шията на човек.

 • Люспи от пяна - Този материал е доста мек и еластичен.

 • Памук - Този материал също е използван, но по-често в декоративните възглавници.

Възглавници с пух

Калъфки за възглавници

Калъфките за възглавници също се изработват от различни материали

 • Памук - Този материал е доста приятен за кожата, а също така има и охлаждащ ефект. Положителна страна му е и това, че калъфки от памук много лесно се поддържат и почистват, което в днешното хаотично ежедневие е доста голямо предимство за едно домакинство.

 • Микрофибър - Микрофибърът е толкова известен и широко разпространен колкото и памука. Този материал е предимно подходящ за хора с алергии, има регулиращи температурата свойства и също така е мек и еластичен.

 • Коприна и сатен - През лятото тези два материала са изключително популярни и то не без причина. Коприната и сатенът са тънки, гладки и имат охлаждащ ефект. Нещо, което всички желаят през топлите месеци на годината.

Възглавници с пера

Как обаче може да бъде избрана правилната възглавница и съответно калъфка. Най-добрият начин е както вече споменахме по-горе- с опит. През годините всички сме използвали различни и можем да определим, дали даден материал е за нас или не е. Полезно е също така да се изпробват обаче и други, като това може да стане в оторизирани магазини, където човек може да се допита и до мнението на консултанта, които да го насочи към подходящия според него вид. Вече се запознахте с главните материали от тази статия, така че със сигурност можете да прибавите или да изключите определен материал от списъка си. Най-важното в края на краищата е човек да опита, защото само така ще разбере.

последно модифициран на
отбелязан в: възглавница

Препоръчани продукти

sealyМатраци ТЕДbliannaniматраци Mattro