topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ
НОВИ ПРОДУКТИ
ДИЗАЙН

Последни тенденции в обзавеждането на вашата спалня.

Нови продукти и материали за по-добра и пълноценна почивка на вашето тяло.

Още  

ИНФОРМАЦИЯ


 За намаления и промоции на матраци.

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Възглавници

Публикувано от на в Възглавници
Възглавници

Възглавници

За сядане, за сън или просто за декорация


   Възглавниците, представляващи просто един правоъгълник, имат широк спектър от приложения. В спалнята, те служат за подкрепа на главата и врата по време на сън. На дивана пък служат като опора гърба или просто за декорация.
В едно красиво обзавеждане важна роля играят не само мебелите, а и аксесоарите - те  са тези, които са решаващи за атмосфера на един апартамент или къща. Една отлична опция за красиво обзавеждане са възглавниците, които служат не само за спане, а и за цветно координиране с дивана и допринасяне за чувство на комфорт в жилището.


Функции и видове


Възглавниците подчертават и стила на обзавеждането
    -в ориенталски стил с шарени възглавнички или просто цветен десен на дивана
    -във фантастичен стил
    -като цветно допълнение на преобладаващият тон в жилището


Възглавниците се поставят не само за омекотяване, но и издават информация за вкуса на притежателят им. Чисто декоративни възглавнички например от коприна или с плетени елементи са често търсени от повечето купувачи. Който си купува подобни възглавници, иска да посочи изключителност с този аксесоар.


По-младите хора обаче предпочитат пуфовете, по възможност в по-ярки цветове.
По такъв начин възглавниците са се превърнали  в един незаменим аксесоар за всяко жилище.


Материали


    Най-често използвани материали , служещи за пълнеж на възглавница:
-пух и пера
-полиестер и пяна
-памук
-микрофибър
-коприна и сатен-за лятото
-кожа-през зимата


Съвети при закупуването на възглавници


  Много хора  се оплакват от напрежение в областта на врата и гърба. Причина за това може да бъде погрешно избраната възглавница. В края на краищата човек прекарва една трета от деня си в леглото и затова за един спокоен сън правилната възглавница е от съществено значение.
   Изборът за възглавници в магазина е огромен. Дали мека, средна или твърда-от пух, микрофибър или  пяна - има всякакви каквито сърцето може да пожелае. Това прави изборът доста труден.

bedroom pillow
   Всички хора са различни и следователно и позата на спане и на гръбначният стълб се различава от човек до човек. Онези, които спят на една страна или по корем ще имат нужда от коренно различни възглавници. Съща така фактори като тегло или вид на матрака играят важна роля при избор на височина на възглавницата и на нейната мекота. Именно затова няма перфектна възглавница. Необходимото тук за да се разбере, дали една възглавница е подходяща е това тя да бъде пробвана.
Добра възможност за намиране на перфектната височина на възглавницата е такава възглавница,  чийто пълнеж може да се регулира. По такъв начин може да се види количеството на запълващият материал, докато се достигне оптимална височина.
Важно е също и да се обърне внимание при избора на материал. Възглавниците са идеалното място за развъждане на гъбички. По този начин свойството за проветряване е предпоставка за това да може влажността и топлината да бъдат оптимално транспортирани. Ето затова е важно тъй като възглавниците развиват гъбички, те да бъдат изпирани поне веднъж всеки месец.
Една добра възглавница трябва да подкрепя главата и врата. Пухените възглавници не са подходящи за това.В допълнение тя не трябва да се промъква под рамената. Най-добрите условия предоставят възглавниците, който са с големина 40х80см.
Възглавницата трябва да гарантира оптимално разстояние между главата и матрака. Ако такъв случай е налице тогава гръбначният стълб, мускулите,връзките и сухожилията биват облекчени.
Проверете вашата възглавница и се консултирайте с продавачите. Ще можете да пробвате и да намерите перфектната възглавница.

последно модифициран на

Препоръчани продукти

sealyМатраци ТЕДbliannaniматраци Mattro