topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ
НОВИ ПРОДУКТИ
ДИЗАЙН

Последни тенденции в обзавеждането на вашата спалня.

Нови продукти и материали за по-добра и пълноценна почивка на вашето тяло.

Още  

ИНФОРМАЦИЯ


 За намаления и промоции на матраци.

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Ортопедични възглавници против болки в шията и гърба

Публикувано от на в Възглавници
Ортопедични възглавници против болки в шията и гърба

Ортопедичните възглавници добиват все по-голяма популярност. Има доста хора, при които подобни болки са нещо неизбежно и е важно именно за тях да могат до някаква степен да могат да облекчат тази болка,  когато имат възможност да си почиват.
Докато конвенционалните възглавници с размер 80 на 80 см., осигуряват ширина, не е изключено да доведат до възникване на напрежение в областта на шията. Съществуват обаче така наречените ергономични възглавници, при които площта намалява наполовина, но и същевременно облекчава шийните прешлени и подкрепя главата.
Ортопедичните възглавници са дори една стъпка по-напред: Да, ергономичните възглавници са доста удобни, но имат и един недостатък – те са доста меки, като понякога това е доста неприятно, понеже чувството е все едно лежите директно върху матрака. Ортопедичните възглавници могат обаче да ви помогнат в такава ситуация.

Ортопедични възглавници

Материал и пълнеж

На първо място е важно да се спомене, че всички ортопедични възглавници са здраво подплатени. Това предотвратява потъването на главата, а също така и спомага за това, възглавницата да не променя своята първоначална форма. Вместо да бъде използван традиционният пух или синтетичните влакна, се използват еластични материали, които не променят формата си толкова лесно. Такива са например високоеластичната пяна или полиестерната пяна.
Високоеластичната пяна е била използвана при изследвания в космоса и първоначално е била разработвана, за да поддържа тялото на космонавта на натиска, на който е подложен при излитане. При закупуване на ортопедична възглавница е важно да проверите дали нейното производство щади околната среда, като това е важно за голяма част от хората, спиращи се именно на този вид възглавници.

Ортопедична възглавница - стабилна опора

Специални форми и размери на ортопедичната възглавница

Всъщост формата на ортопедичната възглавница се моделира в зависимост от индивидуалните особености на всеки човек- а именно според неговата шия и глава. Това е важна стъпка за да се гарантира, че гръбначният стълб ще заеме своята естествена позиция през нощта.
Ако шийните прешлени не се огъват това би довело до изключително голямо напрежение на следващата сутрин. В края на краищата ортопедичните възглавници облекчават областта около главата, шийните прешлени както и рамената- независимо от това дали спите обикновено на една страна или по гръб-тук позата на спане не е от значение. При каквито и обстоятелства или в каквито и магазини да проверите ще получите доста малка възглавница- по-малка дори от ергономичните възглавници, които вече споменахме, че са доста по-малки от обикновената традиционна възглавница. Ортопедичните често се срещат в размера  60 на 36 см и с височина около 10 см.

Форми и размери на ортопедичните възглавници


Важно е обаче да се спомене, че ортопедичните възглавници нямат точен стандарт, като това означава че те могат да се срещнат  в доста различни размери. За някои хора това може да бъде голям проблем, защото означава, че не рядко даже и почти никога не могат да бъдат намерени подходящи калъфки. Това обаче със сигурност не трябва да ви обезкуражава да си закупите подобна възглавница, защото с няколко шева проблемът лесно ще бъде решен.  Също така стандартните калъфки за възглавници могат бързо да бъдат намалени например с шевна машина и да бъдат използвани в този по-специален случай.

последно модифициран на

Препоръчани продукти

sealyМатраци ТЕДbliannaniматраци Mattro