topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ
НОВИ ПРОДУКТИ
ДИЗАЙН

Последни тенденции в обзавеждането на вашата спалня.

Нови продукти и материали за по-добра и пълноценна почивка на вашето тяло.

Още  

ИНФОРМАЦИЯ


 За намаления и промоции на матраци.

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Плюсове и минуси на пухените възглавници

Публикувано от на в Възглавници
Плюсове и минуси на пухените възглавници

При закупуването на една възглавница трябва да се има в предвид, какви свойства притежава пълнежа и дали те са съобразени с индивидуалните нужди за сън на всеки човек. Докато едни харесват меките и еластични възглавници, други предпочитат такива, които осигурява повече подкрепа. Затова е важен пълнежа, в който голяма роля играе пухът. За пухени възглавници се приемат всички онези, чийто пълнеж представлява най-малко 70% пера. Заради техният основен пълнеж, тези възглавници указват изключителна подкрепа за главата и шията. Той осигурява свойството на възглавниците при преместване на тялото или при смяна на позицията, самостоятелно да се намести, така че възглавницата да не се смачка.

Плюсове и минуси на пухените възглавници

1. Преимущества

Подкрепяща функция

Подкрепящата функция се дължи на автоматичното възстановяване на обема, който е бил деформиран през нощта, без да е необходимо допълнително наместване на възглавницата. Като цяло може да се каже, че колкото повече пух има в една възглавница, толкова ефектът е по-голям.

Регулиране на температурата

Друго преимущество на тези възглавници е свойството за регулиране на температурата. При възглавници, които са запълнени с пух, човек не се изпотява толкова лесно. Произведената от тялото влага попива или се изпарява във въздуха.

Възглавница с регулиране на температурата

Разходи

Закупуването на пухени възглавници в повечето случаи е по-евтино от това на някакъв друг тип възглавница. Но дори и тук трябва да има проверка на качеството. Обикновенно гъшият пух е за предпочитане заради по-голямата му способност на запълване на обема. Предлагат се обаче и такива с гъши пера, които са с по-лошо качество и имат по-кратък живот.

2. Недостатъци

Освен че имат плюсове, подобни възглавници имат и недостатъци.

Възглавници с пух

Природа

Те не са толкова меки, колкото възглавници запълнени с ситно нарязан дунапрен. Също често се случва отделни пухчета да се промушат през калъфката и това не винаги е приятно. В допълнение пухените възглавници може да са доста твърди, което не улеснява движенията по време на сън.

Алергии

При алергии подобни възглавници са само условно подходящи. Подобно на матраците или пухения пълнеж в спалните завивки , и тук свиват гнездата си акари. В тези случай единственото, което би помогнало е пералнята.

Почистване на възглавниците

Почистване на възглавницата стъпка по стъпка:

 • Извадете възглавницата от нейната калъфка.

 • Уверете се, че по възглавницата няма дупки или разшиващи се ъгли. Ако има подобни ги зашийте.

 • Тези възглавници могат да се перат в пералня, така че това е огромно удобство.

 • Обрънете внимание на количеството прах, което слагате. Когато перете такъв вид възглавници е препоръчително да използвате по-малко прах. Също така е и добре да бъде използван течен перилен препарат вместо прах, понеже обикновеният прах може да остави остатъци и да се наслои. Това от своя страна може да доведе до обриви или алергични реакции. Възглавниците по принцип трудно се изплакват, така че колкото по-малко перилен препарат се използва, толкова по-добре.

 • Настройте пералнята на функция-деликатно пране. Хубаво е да се използва гореща вода, която ще премахне петната и замърсяванията, но трябва да се има в предвид, че горещата вода може да увреди перушината, така че ако не ви се рискува, използвайте топла или студена вода.

Възглавници - плюсове и минуси

Веднъж изпрана трябва да изсъхне. Първата стъпка е тя да бъде подсушена с кърпа. Хавлията ще поеме повечето количеството вода, намиращо се във възглавницата. Ако имате възможност, сложете възглавницата в сушилня, а веднъж излязла от там трябва да я разпухите, така че да възвърне формата си. Това може да се постигне и ако поставите 1-2 топки за тенис по време на самото сушене в сушилнята.

последно модифициран на

Препоръчани продукти

sealyМатраци ТЕДbliannaniматраци Mattro