topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ
НОВИ ПРОДУКТИ
ДИЗАЙН

Последни тенденции в обзавеждането на вашата спалня.

Нови продукти и материали за по-добра и пълноценна почивка на вашето тяло.

Още  

ИНФОРМАЦИЯ


 За намаления и промоции на матраци.

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Информация

Информация за матраци , възглавници, завивки и обзавеждане на спалня.

Публикувано от на в Информация

Влияят ли технологиите на съня

Замисляли ли сте се колко често използвате мобилния си телефон преди сън? Или колко телевизия гледате преди да заспите?

Срещаме вредната светлина от мобилните устройства всекидневно. Технологиите са част от нашия живот, не само през деня, когато сме на работа, но и вечер преди да заспим.

Когато сме изложени на много светлина през нощта, това влияе негативно на нашия биологичен часовник. Така наречената "синя светлина", която идва от екраните на телефоните, лаптопите и телевизорите може да бъде разрушителна за съня ни. Няколко проучвания показват до каква степен човек е свързан с мобилните телефони преди да заспи.

1. Проучване в Норвегия показва, че повечето тинейджъри прекарват повече време на мобилните си телефони и лаптопи преди да заспят.

2. 71% от американците заспиват с мобилните си телефони, включително и 3%, които заспиват с телефон в ръка.

 

Влияят ли технологиите на съня

Решение:

Препоръчваме да използвате възможно най-малко мобилни устройства вечер, ако все пак не можете, ето няколко съвета как да ограничите мобилните устройства късно вечер:

Дръжте мобилните устройства извън спалнята: Най-доброто решение е напълно да премахнете всички устройства от спалнята. Това несъмнено ще направи сънят ви по-спокоен и пълноценен.

Излагането на по-голяма светлина през деня и по-малко вечер, със сигурност ще спомогне за по-добър сън.

последно модифициран на
отбелязан в: san сън
Посещения: 98 Още

Публикувано от на в Информация

vazglavnici smqna

Колко често трябва да сменяме възглавницата?

Всеки един от нас има любима възглавница, която не иска да смени. Спомняте ли си кога за последно сте сменяли старата възглавница и сте купували нова? Ще ви представим няколко показателя, че вашата възглавница вече е за смяна.

Защо трябва да подменим възглавницата?

Знаете ли какво има във вашата възглавница (освен пълнежа)? Предполагаме, че не, защото в противен случай изобщо не бихте легнали на нея. След хилядите нощи, в които лягате на нея, вие оставяте след себе си някои доста неприятни неща - пот, прах, грим, продукти за лице и множество други алергени. Разбира се ще кажете, че тя може да се изпере. Но това не е толкова лесно, тъй като има възглавници с материали, които не могат да се перат в пералня.

Смяна на възглавници снимка

Колко често трябва да хвърляме старата възглавница и да купуваме нова?

Според проучване възглавницата трябва да се подменя на всеки две години. Но това много зависи от материалите, от които е изработена:

1. Възглавници от мемори пяна - сменяйте на всеки три години
2. Полиестерни възглавници - сменяйте на всеки 6 месеца до 2 години максимум
3. Латексови възглавници - сменяйте на всеки 18 месеца до 3 години максимум

Смяна на възглавници

Дори и да не искате да се разделяте с вашата възглавница, може би е време да го направите. Качественият сън зависи не само от матрака, но и от комфортната и чиста възглавница!

последно модифициран на
отбелязан в: vazglacnica възглавница
Посещения: 529 Още

Публикувано от на в Информация

Когато в края на уморителния работен ден, с копнеж погледнем стрелките на часовника, неминуемо се пренасяме в уютната интимност на спалнята си и се потапяме в нежните прегръдки на леглото. Често спалнята е поставяна на първо място, когато става въпрос за романтика и отмора. Това е кътчето в дома, което е неприкосновено за чужди погледи и в него ние се отделяме от околния свят, за да се насладим пълноценно на заслужената почивка. Но за да изпитваме такива чувства към тази толкова лична стая, има някои правила, които могат да я превърнат в мечтания остров на спокойствието. Ето ги и тях.

Спалнята - интимен кът за отдих

ИЗБОР НА ЦВЯТ

Когато избирате основния цвят за вашата спалня, изхождайте от стила на мебелите, изложението на стаите и собственото си цветоусещане. Червеният цвят е смятан за един от най-уютните. Той е много дълбок и силен, като в същото време придава на стаята усещането за гостоприемство. Същото усещане носят и ръждивите, жълтите и оранжевите нюанси. Ако не искате толкова силни цветове в тази стая, можете да се спрете на такива от по-студената гама. Синият, сивият и светлолилавият например освежават, създават обем и спокойствие. Тези цветове прекрасно се съчетават с белия цвят. Много нежен и подходящ за спалнята е и млечнорозовият цвят, който сякаш те прегръща. Резедавите нюанси също са много приятни. Разбира се, можете да направите и съчетание от топъл и студен цвят или да поставите само акценти от по-ярък цвят в хладно оцветена спалня. Не забравяйте, че стаите с южно изложение засилват цветовете, а тези със северно ги „охлаждат”.

Осветлението в спалнята

ПОДХОДЯЩО ОСВЕТЛЕНИЕ

В спалното помещение не е необходим полилей, но ако все пак се спрете на такова осветление, той не трябва да бъде поставен над леглото. Както съветват специалистите по Фън Шуй, такова осветително тяло се отразява неблагоприятно на нашето общо физическо състояние. С тях напълно съгласни са и психолозите – на подсъзнателно ниво, висящият над спящия човек полилей се възпрема като потенциална заплаха. В спалнята повече подхождат осветителни тела, които излъчват разсеяна светлина, недразнеща очите. Такива са стенните лампи, скритото осветление, нощните лампи, поставени върху скрина и т.н. Ако намерите правилното им място, не само ще акцентирате върху определени елементи от интериора, но и ще създадете предпочитаното от вас настроение за това помещение.

Спалнята - съвети за обзавеждането

ОЩЕ ВАЖНИ ПОДРОБНОСТИ

Ако обичате да си поспивате по до късно през уикендите, трябва да се погрижите да изолирате спалнята от естествената външна светлина. За целта можете да използвате например семпла бамбукова щора, която изящно ще филтрира външната светлина и същевременно ще пази от недискретни погледи. Бамбукът е типичен материал от Юга и предизвиква асоциации за ваканция, плаж, следобедна сиеста... Едно по-плътно перде на прозореца също би свършило чудесна работа за вашето уединение. Съчетайте цвета му с този на покривалото на леглото, за да получите усещането за хармония. Можете да стигнете и по-далече в стремежа си за романтика, като поставите над леглото си нежен воал, като балдахин. Това ще трансформира цялото легло в един уютен пашкул, в който с удоволствие вечер ще искате да се мушнете и да се скриете от света. Още по-приято ще бъде, ако поставите в стаята няколко ароматни свещи на стратегически места, които с нежния си пламък и деликатен аромат, ще ви помогнат да се отърсите от натрупаното през деня напрежение и умора.

И не забравяйте, че спалнята е помещение, което не е предназначено само за сън. Не позволявайте да се превърне в неуютно място, затрупано с ненужни вещи и разхвърляни дрехи. Отдавайте се понякога на уединение с половинката си до късния след обед на уикенда, забравете за ежедневните задължения за малко, пуснете си приятна музика, закусете в леглото и ще се уверите в благотворното влияние на тези лесни ритуали.

последно модифициран на
Посещения: 4815 Още

Публикувано от на в Информация

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА МАТРАЦИТЕ

         Пролетта дойде, а с нея у много хора започнаха да се обаждат редица здравословни проблеми, сред които най-често срещаните са алиргиите от различно естество. Сърбеж, зачервяване на очите, кихане, запушен нос, дори асматични пристъпи...Тези симптоми може да се дължат на някои природни алергени, но е много голяма вероятността да страдате от алергия към домашния прах и акарите, които обитават домовете ни. Установено е, че около 30 % от хората са чувствителни към тези дребни гадинки, за това е нужно да ги опознаем и да се предпазваме адекватно от тях. Ясно е, че не е възможно да ги елиминираме напълно, но ако намалим драстично броя им, ще повишим и качеството си на живот.

            КАКВО ЖИВОТНО Е АКАРЪТ. Акарите представляват паяковидни същества, големи около 0,4 мм. Самите те не предизвикват споменатите алергични реакции. Дразнещи за човека са екскрементите, които те произвеждат през жизнения си цикъл.

            Любимото място на акарите е леглото – там могат да се открият до 66 % от цялото им количество в дома. Настанени удобно в матраците ни, те намират своята храна – мъртви кожни клетки, както и добра влажност и топлина, за да се размножават на воля. Много е важно да знаете, че акарите не обичат сухия въздук, както и директните UV лъчи. Това са и основните средства, с които да им противодействате, ако и вие сте от големия брой хора, които често получават гореописаните симптоми и сте чувствителни към домашния прах и към акарите.

            ВАЖНИ НАСОКИ ЗА СПРАВЯНЕ С АКАРИТЕ. Има определени действия, чрез които да намалите драстично броя и пополацията на акарите и по този начин да се избавите от неприятните усещания, които те предизвикват. На първо място, от особена важност е да поддържате много добра и редовна хигиена в спалнята, както и да се стараете матраците да са чисти и проветрени. Обикновено всички алергични симптоми се обострят през пролетта и есента, за това можете да започнете със специалните грижи за матраците още сега. Важно условие за добра проветривост на матрака и за намаляване на влагата в него е хубавата подматрачна рамка. Избягвайте леглата с механизъм или чекмеджета, които затрудняват циркулацията на въздуха и така допълнително спомагат за задържането на прах и акари. Изберете двулицев матрак, който ще можете да обръщате в различните сезони. Много матраци вече се предлагат с калъфи, които се свалят и изпират, макар и на ниска температура. Това е едно доста добро решение за поддържане на чистотата му. Ако вашия матрак не е от този вид, можете за закупите за него специален протектор. Той се поставя отгоре, също може да се пере и често е с антиалергично и антибатериално покритие. Цените на такива протектори са много достъпни, а ползата от тях е доказана.

            ПОЧИСТВАНЕ НА МАТРАКА. Матракът е една дългосрочна покупка, така че е много важно да се полагат за него необходимите грижи, за да ви служи той, без да се поврежда и деформира. За да го почистите, можете да използвате обикновена прахосмукачка. Минавайте внимателно повърхността му поне веднъж месечно. Проветрявайте го редовно, както и цялото спално помещение. Така ще елиминирате натрупаната влага и ще предотвратите появата на бактерии и мухъл. Изтупвайте чаршафите и ги перете на високи градуси, за да унищожите акарите и техните яйца. Много хубаво е понякога да ароматизирате за кратко спалнята с някакво етерично масло, като например лимон, евкалипт, чаено дърво, лавандула, канела. Тези масла дезинфекцират въздуха и ще направят почивката ви още по-приятна. Не прекалявайте с количеството и винаги проветрявайте за кратко след използване на такова масло, защото както знаем: „Дори и полезните неща в големи количества могат да навредят”.

последно модифициран на
Посещения: 4034 Още

Препоръчани продукти

sealyМатраци ТЕДbliannaniматраци Mattro