topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ
НОВИ ПРОДУКТИ
ДИЗАЙН

Последни тенденции в обзавеждането на вашата спалня.

Нови продукти и материали за по-добра и пълноценна почивка на вашето тяло.

Още  

ИНФОРМАЦИЯ


 За намаления и промоции на матраци.

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Видове матраци

Под-категории на категорията: Дунапренени матраци, Латексови матраци

Публикувано от на в Видове матраци

Sleep Genesis - ергономични матраци от ново поколение

Матраци ТЕД е бранд, който от дълги години се стреми да усъвършенства технологиите си в изработката на матраци. Всяка година те представят на потребителя все по-добри модели, отговарящи на най-високите стандартни за качество. Sleep Genesis е иновативна колекция, включваща 5 матрака от най-висок клас. Главната функция на матраците е - противодействие на гравитационните сили. Днес ще ви дадем подробности за всеки един от тях:

Колекция Sleep Genesis - матраци ТЕД

Матрак Body Zone

Двулицев матрак Body Zone е непружинен модел, изграден от профилирана Body Anatomic пяна. Профила е от двете страни на матрака и осигурява лек и приятен масажиращ ефект. Ядрото на модела е профилирано по различен начин, а по повърхността на страните са разположени множество подвижни пластинки. Матрак Body Zone е облечен в калъф от Neo Vogue - антистатично третиран текстил.

Матрак Body Zone - матраци ТЕД

 

Матрак Ergo Disc

Матрак Ergo Disc е вторият модел от колекция Sleep Genesis. Матракът отново е ергономичен с функционален ерго диск и приятна релаксираща повърхност. Моделът е изработен от два слоя специално профилирана пяна с обособени зонирани области (Body Soft) и Ergo Disc пяна (Body Care). Благодарение на Ergo Disc пяната, гръбначният стълб заема напълно правилна позиция. Ядрото на матрак Ergo Disc е обвито в калъф, преминал антибактериална обработка. За по-лесно транспортиране, моделът се доставя на руло. Медицински сертифициран продукт.

Матрак Ergo Disc - матраци ТЕД


Матрак Flex Fusion

Матрак Flex Fusion е модел с хибридна конструкция. Продуктът предлага две страни с различно усещане и степен на твърдост. Ядрото му е изградено от 3 вида пяна- профилирана Body Soft пяна, Body Care и HR. Матрак Flex Fusion притежава 7 зони на комфорт и осигурява на спящия правилна позиция на сън през цялото време. Моделът е снабден и с външен и върешен калъф, спомагащи за по-голяма здравина и устойчивост.

Матрак Flex Fusion - матраци ТЕД


Матрак О-zone +

Четвъртият модел от колекция Sleep Genesis е матрак O-zone +. Матракът е съставен от 4 слоя с амортисьорен профил. Основната част на модела е изградена от CoolGel мемори пяна и HR пяна с високо качество. Благодарение на тях се постига цялостна опора и правилна позиция на тялото. А, за още по-голям комфорт е добавен и слой кокос. Както при останалите модели, така и този разполага с два калъфа - външен и вътрешен.

Матрак O-zone + - матраци ТЕД


Матрак Flex Fit

Последният матрак от колекция Sleep Genesis e модел Flex Fit. Моделът отново е непружинен и е изработен от няколко вида пяна - профилирана Body Comfort и HR пяна. По ядрото на матрака са разположени прорези, които осигуряват непрекъсната циркулация на въздуха и не позволяват появата на влага в матрака. Матрак Flex Fit e с височина 27 см, което също е показател за матрак от най-висок клас.

Матрак Flex Fit - матраци ТЕД


Изберете иновацията и високите технологии с матраци ТЕД и иновативна колекция Sleep Genesis.

0
Посещения: 113 0 коментара Още

Публикувано от на в Латексови матраци

Мислили ли сте за закупуването на латексов матрак? Чували ли сте хубави или не толкова хубави мнения относно този вид матраци. Нуждаете ли се от подробна информация за тях, за да пренецените дали те са за вас? Тогава сте на правилното място.

Латексовите матраци добиват доста популярност в днешно време, като те са и особено търсени от хора, имащи алергии. Такива хора, често са силно алергични към домашния прах, а това е една добра новина за потребителите на латексови матраци, понеже те почти елиминират опасността от подобна алергична реакция. Домашният прах лесно се наслагва върху конвенционалните матраци, но латексовите имат изключително негостоприемни условия за живот за подобни вредители.

Но внимание !!! Има хора,който са алергични към веществото латекс. Така че преди да закупите латексов матрак, задължително се уверете, че няма да има подобен проблем при вас. Най-лесният начин да проверите това е с домакински ръкавици, които съдържат латекс.

Предимства и недостатъци на латексовите матраци

Предимства и недостатъци за неалергичните

Това че латексовите матраци са подходящи за хора с алергии със сигурност не е единствената положитална тяхна страна. Изследвания са показали, че тези матраци са много по-хигиенични от нормалните конвенционални матраци. През нощта тялото отделя влага, която често попива в нормалният матрак и на сутринта тази влага трябва да се изпари. При латексовите матраци обаче влагата се отблъсква.
За хората, които се потят обилно ,това може да е значителен недостатък, поради простата причина, че по този начин спалното бельо и интимното бельо на човек, могат да станат влажни. Това не се случва нормално при конвенционалните матраци. В този случай предимството, което беше споменато по-горе за хигиената при този вид матрак отново играе огромна роля, тъй като спалното бельо може да бъде изпрано в пералнята, докато матракът не може.

Латексови матраци

Недостатък на латексовия матрак, е че той има доста по-висока цена. Тя може да бъде до два или три пъти повече от тази на един нормален матрак, със задоволително качество.

Разликата в продължителността на експлоатация при запазени първоначални качества при тях незначителна и не е нужно да бъде взимана в предвид при изобра на подходящ матрак. Латексовите матраци са една идея по-устойчиви във времето от конвенционалните матраци. Затова е за съжаление, че високата цена на латексовия матрак не се дължи на неговата издръжливост.
За сметка на това обаче латексовите матраци имат едно огромно предимство - тяхното почистване. Понеже прах и влага не проникват в затворения материал, те могат лесно да бъдат почистени с кърпа. В подобни случаи, разбира се той ще трябва да бъде почистван със специални препарати за латекс, за да може да се запази неговата еластичност. Във всеки случай тези матраци са хигинични и практични, заради тяхната лесна поддръжка.

Почистване на матрака

Как се почивства латексов матрак?

Латексовите матраци са много подходящи при алергии. Те имат затворена повърхност, така че, както акарии, така и други причинители на алергии не могат да се заселят. Въпреки това, че са хигиенични, те имат дишаща материя, така че идва въпросът как човек да ги почисти? На всеки няколко седмици или най-късно всеки месец, човек трябва да почиства латексовия матрак. Най - лесният начин да се поддържа хигиена е да се смени спалното бельо, което човек така или иначе прави често.

 Поддръжка на латексовия матрак

Подготовка и поддръжка

Първо избършете повърхността на матрака с навлажнена кърпа, за да се отстранят каквито и да било остатъци като например прах. След това може да подложите матрака на специални грижи, като използвате препарати подходящи за този материал. Това е особено важна стъпка, за да се гарантира, че повърхността на матрака и целият материал ще запазят еластичността си и няма да се напукат. Продуктите за специални грижи могат да бъдат закупени директно от производителя или от магазина, от който е бил закупен матрака. Също така подобни материали, могат да бъдат намерени и в добре снабден строителен магазин. Самият латекс е доста надежден материал, който е адски издражлив. Въпреки това е важно да бъде поддържан със съответните препарати. Те проникват във повърхността и я правят гладка. Без подобни специални грижи, с времето повърхността на матрака ще стане крехка и ще се напука.

Съвети за почистван на латексови матраци

Практични съвети

 • Преди да употребите съответният препарат прочетете упътванията на опаковката. Обърнете особено внимание на правилната дозировка. Важното тук, е че след подобно почистване матрака е добре да бъде проветрен, като за тази цел е подходящо дори само да се отвори прозореца в стаята, в която се намира той.

 • Парите на подобни почистващи препарати могат да причинят главоболие и смущение на благосъстоянието на човек, дори те да не са вредни за здравето.

 • Добре е за латексовите матраци от време на време да бъдат обръщани. Обръщайте го обаче не само от горната на долната страна, а и от областта,която е била за краката ви към тази област, която е служила за поддържане на главата. Въртете го по този начин винаги и при всяко почистване, така че матракът винаги да преразпределя материала равномерно и и да поддържа обичайната си форма. Иначе еднопосочното използване на матраците би довело до по-бързото им износване.
0
Посещения: 4171 0 коментара Още

Публикувано от на в Видове матраци

 

Предимства и недостатъци на един матрак с пружини.

Искате ли да научите повече за предимствата и недостатъците на различните видове матраци? Ако е така значи сте попаднали на точното място. Изборът на подходящ матрак винаги е обект на личните предпочитания на човек.

Идеалният матрак за един може да е твърде неподходящ за друг.

Най-известни от край време са матраците с пружини. Широко разпространени на пазара и най-често купувани. Но защо е това така?

С малко късмет и малко търпение в чакането на някоя добра промоция, всеки може да намери матрак с пружини дори и за по малко от 200 лева.

Считат се за доста  издръжливи матраци и производителите им дават години живот. Но също така, когато купуваме матрак трябва да обърнем внимание и на неговото качество.

Разбира се, не винаги цената определя качеството на един матрак, не винаги най-скъпото означава най-подходящо за вас. Затова се препоръчва винаги да се консултирате със специалист при възможност.  Той ще ви препоръча подходящия матрак за вас в зависимост от вашите навици при сън и вашите предпочитания.

Матраците с пружини се характеризират не само с дълголетие а и с голямата си стабилност. Поради това са подходящи за хора с наднормено тегло и такива с неспокоен сън.

Хора, които обичат да спят на по-твърди повърхности, ценят този вид матрак, тъй като той им предоставя един по-спокоен сън.

Въпреки многото им предимства имат и недостатъци. Например теглото на един такъв матрак е доста високо. Той е трудно преносим.

Не е подходящ за хора с алергии. За разлика от антиалергичните матраци, повърхността на тези с пружина е направена от различни материали. Повърхността е с отворени пори, в които могат да попаднат мъртви клетки на кожата и акари. Тяхното почистване е много трудно дори неосъществимо. Затова на хора склонни към алергии не се препоръчва закупуването на матрак с пружини.

Особено неподходящи са за малки деца отново заради трудното им почистване, а също и поради това, че поемат бързо влагата.

пружина матрак

        Колкото и да са дълготрайни тези матраци идва времето, в което пружините се износват и започват да скърцат. Това е едно клише, което чуваме често, но не е задължително това да е така.

        С развиването на матраците с пружини производителите на матраци намалиха износването и скърцането до минимум. На пазара в момента са широка разпространени матраците  Pocket spring, чиито пружини са отделени в отделен пакет. Ако сте от хората, които обичат спокойствие и комфорт без скърцане и смятате, че матракът с отделно пакетирани пружини е подходящ за вас, е препоръчително да се насочите точно към тoзи вид матраци.

И накрая, ако харесвате настоящия си матрак, но все пак искате да го реновирате по някакъв начин или пък сте направили неправилен избор при покупката на нов матрак и се чудите как да поправите грешката си, можете да използвате станалите актуални напоследък топ матраци. Те са с дебелина около 5-7 см. и се изработват от латекс, дунапрен или мемори пяна.

Не забравяйте, че човек прекарва една доста голяма част от живота си в сън и добрия матрак може да се яви най – верния помощник за качествен и здравословен сън.

 

 

0
Посещения: 2906 0 коментара Още

Публикувано от на в Видове матраци

ИЗБОР НА ПОДХОДЯЩ МАТРАК – МИСИЯТА Е ВЪЗМОЖНА

      Говорейки за комфорт, уют и удобство в спалнята, несъмнено става въпрос за най-главния елемент от обзавеждането й – леглото. Но едно легло само по себе си не означава много, ако не е допълнено от подходящ за вкуса на собствениците матрак. Докато преди години изборът на матрак не беше от голямо значение, днес това е една обширна материя, в която се сблъскват различни материали и съставни части. Претоварени от работа и увеличените отговорности на съвремието ни, ние осъзнахме, че не е добре да се прави компромис с удобството на съня. Нощната почивка, често недостатъчна по часове, трябва да бъде най-малкото пълноценна по отношение на комфорта и релакса.

     В този ред на мисли, изборът на подходящ матрак за леглото се оказва едно доста важно нещо, което трябва да се направи прецизно и с максимум познания в областта. Често се случва, обаче, в хаоса на цялата информация, която ни затрупва, когато решим да избираме нов матрак, е да бъдем заблудени или подведени от ниската цена и да направим грешен избор. Целта на тази статия е да се опитаме да ви дадем най-общи насоки в тази материя, които биха моглида са ви от полза при следващото посещение на магазин за матраци.

Най-напред трябва да разграничим видовете матраци. Това се прави по два критерия:

–        начинът на избаротка на матрака

–        използваните материали в него

            Според първия критерий матраците се делят на два вида – еднолицеви и двулицеви. Първите съществуват от самата поява на понятието матрак, а името им подсказва, че могат да се използват само от едната страна. От долната страна те имат дървена рамка, която играе ролята на подматрачна рамка. При втория вид тази дървена рамка липсва и матракът може да се използва и от двете страни, обикновено като се редуват лято - зима. В случай, че сте се спрели на такъв матрак, трябва да сте наясно, че е задължително да поставите подматрачна рамка.

            Според използваните материали матраците най-общо могат да се разделят на следните видове:

-          матраци от мемори пяна – най-удобните и комфортни матраци са направени от нея. Този иновативен продукт се използва от скоро в областта на комфорта при сън, но вече има своите верни фенове. Материалът заема формата на обекта, който е върху него и го обгръща от всички страни, все едно се носите на облак. Този материал се комбинира с други по-твръди, за да се постигне нужната здравина и опора, тъй като сам по себе си е доста мек.

-          матраци от пенолатекс – това е порест материал, който осигурява много добра циркулация на въздуха в матрака. През лятото държи прохладно, а през зимата запазва топлината. Много е комфортен при сън, а голямото му предимство е, че е страшно издръжлив и бавно се износва.

-          матраци от полиуретанова пяна - матрациите, при които се използва този материал са на няколко пласта с различна плътност. Цената и издръжливостта на матрака зависи от плътността на отделните пластове, колкото е по-голяма, толкова качеството е по-добро.

-          матраци с пружинен пакет – представляват много свързани по между си пружини. Това са сравнително евтини матраци, с дълъг живот на ползване и добра опора. Недостатъкът им е, че движенията по него се предават по цялата му повърхност.

-          матраци с джоб-система – представляват отделни пружини, всяка поставена в джоб от текстил и съединени по между си. Матраците, изработени по този начин са много комфортни и имат дълъг живот.

0
Посещения: 2448 0 коментара Още

Публикувано от на в Дунапренени матраци

Предимства и недостатъци на дунапренени матраци 

Мислили сте да закупите нов матрак? Тогава трябва да се съобразите с много различни фактори, тъй като на пазара има найразлични матраци. Различават се с това от какъв материал са направени, така и от качеството на изработка, дизайн и цена.

Не винаги матрака е предназначен за дълги години. Много често дори се купува и се използва за кратък период от време.

По-надолу в статията ще намерите информация за предимствата и недостатъците на дунапренените матраци.

 

Дунапренен матрак в леглото за гости. А подходящ ли е за хора с алергии?

b2ap3_thumbnail_dunaprenen-matrak-gosti.jpgЦеновият диапазон на дунапренените матраци е наистина широк. Като цяло обаче, се смята, че те са най-евтиния и практичен вариант.

Например за легло за гости, което не е предназначено за ежедневна употреба, този матрак е перфектен. В същото време тези матраци се деформират по-лесно от тези с пружини, поради това не са толкова дълготрайни.

От друга страна те са много добре пригодени за хора с алергии, тъй като  са лесни за почистване и изтупване и са израборени от материали, които съдържат по малко алергени.

Експерти съветват хората с проблеми да закупуват по-евтини и по краткотрайни дунапренени матраци и да ги подновяват на по-кратки интервали от време.

Подходящи за хора с ниско тегло

Например за децата. Едно дете определено тежи по-малко от един възрастен, а тези матраци са доста меки, следователно тялото му потъва по малко. Проучвания показват, че децата намират дунапрена за доста комфортен, докато един по твърд матрак може да има отрицателно въздействие върху съня на детето.

И тук по-лесното почистване е предимство особено за много малки деца. В случай на някоя дребна неприятност можете лесно да измиете или изплакнете замърсяването.

Недостатъци при по-тежки хора

По-малко благоприятен вариант е да купувате дунапренен матрак ако тежите повече и го използвате всекидневно. Тялото ви потъва в матрака и не получава достатъчно стабилност по време на сън , особено ако матрака е използван продължително време. Това което намирате за комфортно и удобно след време може да доведе до гръбначни изкривявания и ортостатични  заболявания. Този тип матрак може да е евтин и доста разпространен но не е подходящ за всеки.

 

 

0
Посещения: 2355 0 коментара Още

Препоръчани продукти

sealyoriginalbliannanirelaxlogo mattro