topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ
НОВИ ПРОДУКТИ
ДИЗАЙН

Последни тенденции в обзавеждането на вашата спалня.

Нови продукти и материали за по-добра и пълноценна почивка на вашето тяло.

Още  

ИНФОРМАЦИЯ


 За намаления и промоции на матраци.

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

Най-добрият топ матрак за вас - видове

Видове топ матраци и кое е най-доброто за вас

Топ матрака е вид подложка, която се поставя над матрака за подобряване на мекотата, комфорта и издръжливостта на вашия матрак. Той е важна част в обзавеждането на вашата спалня, тъй като ще подобри съня и здравето ви. Топ матраците са разнообразни по размер, материали, стилове и цени.  Петте най-често срещани топ матраци са с мемори пяна, латекс, пух или полиуретанова пяна. За да изберете най-добрия топ матрак, първо трябва да имате основни познания за всеки вид и да знаете кой тип е най-подходящ за вашите нужди.

Топ матраци - видове

Топ матраци с мемори пяна

С развитието на технологията за производство на мемори пяна при битови нужди, топ матраците с мемори пяна са най-популярните. Топ матраците с мемори пяна са много ефективни за добавяне на мекота и комфорт на матрака ви. Той има способност да следва извивките на тялото ви, като спомага за подобряване на циркулацията на кръвта по цялото тяло и елиминира точките на натиск. При моделите с memory foam не се усеща и движението на партньора ви. По този начин може да спите спокойно, без да ви притеснява постоянно въртене на човека до вас. Топ матрак с мемори пяна е чудесен заместител на матрак с мемори. Тъй като един такъв матрак е по-скъп вариант и не всеки може да си го позволи, с топ матрака от мемори пяна ще се сдобиете с всички предимства на този материал и то на по-достъпна цена.

Топ матраци с Мемори пяна

Топ матраци с латекс

Топ матрака с латекс ще добави повече комфорт към матрака ви, облекчава точките на натиск за намаляване на мускулните болки, регулира температурата. Едни от най-големите предимства на топ матрака с латекс са хипоалергичното му качество и дългата издръжливост. 100% естествените компоненти на латекса могат да бъдат устойчиви на мухъл и плесен, като помагат да се избегне всякакъв вид алергия. Освен това, този вид топ матраци имат по-дълъг живот от другите видове. Латексовия топ матрак варира в различна дебелина и видове, което може да осигури на потребителите нивото на омекотяване, което те искат. Има три основни типа латекс - естествен, синтетичен и смесен (естествена и синтетична комбинация). Сто процента натуралният винаги е най-доброто качество за осигуряване на мекота. Този вид топ матраци, особено от натурален латекс, са по-скъп вариант.

Топ матраци с Латекс

Топ матрак от пера

Топ матраците от пера са направени от пера или пух на гъска или патица. Най-добрата характеристика на този тип е неговата омекотяваща функция. Той е идеален избор за твърд матрак. Да спиш на перушина е все едно си легнал върху облак, защото е толкова пухкав, мек и супер лек. Освен това, той е много добър и за регулиране на температурата. Този материал не улавя топлината, което помага на спящите да чувстват топлина през зимата и хладина през лятото.

Топ матраци с пера

Топ матрак с полиуретанова пяна

Полиуретановата пяна е висококачествен дунапрен, която може да бъде с различна плътност и еластичност. В зависимост от тези две характеристики на пяната, топ матрака може да е по-твърд или със средна степен на твърдост. Този вид топ матраци са по-достъпни за клиентите и също така спомагат за болките в гърба и кръста. Самата пяна може да е и с профилиран профил, което пък предава масажиращ ефект. Може да срещнете и топ матраци, които са комбинирали в ядрото си полиуретанова и мемори пяна. По този начин пък се получават две страни с различно усещане - умерена и по-мека.

Топ матраци от полиуретанова пяна


Всеки материал има своите предимства, които пък отговарят на индивидуалните нужди на човек. Ако възнамерявате да закупите топ матрак, трябва да определите какъв тип материал отговаря на вашите лични нужди (включително състояние на тялото, матрака ви, околната среда и т.н.), заедно с цената и понякога марката на топ матрака. Добрият избор ще играе много важна роля за подобряване на качеството ви на сън, а също и за подобряване на вашето здраве.

Още
  2176 Hits
2176 Hits

Колекция Sleep Genesis - ергономична колекция от матраци ТЕД

Sleep Genesis - ергономични матраци от ново поколение

Матраци ТЕД е бранд, който от дълги години се стреми да усъвършенства технологиите си в изработката на матраци. Всяка година те представят на потребителя все по-добри модели, отговарящи на най-високите стандартни за качество. Sleep Genesis е иновативна колекция, включваща 5 матрака от най-висок клас. Главната функция на матраците е - противодействие на гравитационните сили. Днес ще ви дадем подробности за всеки един от тях:

Колекция Sleep Genesis - матраци ТЕД

Матрак Body Zone

Двулицев матрак Body Zone е непружинен модел, изграден от профилирана Body Anatomic пяна. Профила е от двете страни на матрака и осигурява лек и приятен масажиращ ефект. Ядрото на модела е профилирано по различен начин, а по повърхността на страните са разположени множество подвижни пластинки. Матрак Body Zone е облечен в калъф от Neo Vogue - антистатично третиран текстил.

Матрак Body Zone - матраци ТЕД

 

Матрак Ergo Disc

Матрак Ergo Disc е вторият модел от колекция Sleep Genesis. Матракът отново е ергономичен с функционален ерго диск и приятна релаксираща повърхност. Моделът е изработен от два слоя специално профилирана пяна с обособени зонирани области (Body Soft) и Ergo Disc пяна (Body Care). Благодарение на Ergo Disc пяната, гръбначният стълб заема напълно правилна позиция. Ядрото на матрак Ergo Disc е обвито в калъф, преминал антибактериална обработка. За по-лесно транспортиране, моделът се доставя на руло. Медицински сертифициран продукт.

Матрак Ergo Disc - матраци ТЕД


Матрак Flex Fusion

Матрак Flex Fusion е модел с хибридна конструкция. Продуктът предлага две страни с различно усещане и степен на твърдост. Ядрото му е изградено от 3 вида пяна- профилирана Body Soft пяна, Body Care и HR. Матрак Flex Fusion притежава 7 зони на комфорт и осигурява на спящия правилна позиция на сън през цялото време. Моделът е снабден и с външен и върешен калъф, спомагащи за по-голяма здравина и устойчивост.

Матрак Flex Fusion - матраци ТЕД


Матрак О-zone +

Четвъртият модел от колекция Sleep Genesis е матрак O-zone +. Матракът е съставен от 4 слоя с амортисьорен профил. Основната част на модела е изградена от CoolGel мемори пяна и HR пяна с високо качество. Благодарение на тях се постига цялостна опора и правилна позиция на тялото. А, за още по-голям комфорт е добавен и слой кокос. Както при останалите модели, така и този разполага с два калъфа - външен и вътрешен.

Матрак O-zone + - матраци ТЕД


Матрак Flex Fit

Последният матрак от колекция Sleep Genesis e модел Flex Fit. Моделът отново е непружинен и е изработен от няколко вида пяна - профилирана Body Comfort и HR пяна. По ядрото на матрака са разположени прорези, които осигуряват непрекъсната циркулация на въздуха и не позволяват появата на влага в матрака. Матрак Flex Fit e с височина 27 см, което също е показател за матрак от най-висок клас.

Матрак Flex Fit - матраци ТЕД


Изберете иновацията и високите технологии с матраци ТЕД и иновативна колекция Sleep Genesis.

Още
  2047 Hits
2047 Hits

Mатрак с пружини

Предимства и недостатъци на един матрак с пружини

Искате ли да научите повече за предимствата и недостатъците на различните видове матраци? Ако е така значи сте попаднали на точното място. Изборът на подходящ матрак винаги е обект на личните предпочитания на човек. Идеалният матрак за един може да е твърде неподходящ за друг. Най-известни от край време са матраците с пружини. Широко разпространени на пазара и най-често купувани. Но защо е това така?

Предимства и недостатъци на матраци с пружини

С малко късмет и малко търпение в чакането на някоя добра промоция, всеки може да намери матрак с пружини дори и за по малко от 200 лева. Считат се за доста издръжливи матраци и производителите им дават години живот. Но също така, когато купуваме матрак трябва да обърнем внимание и на неговото качество. Разбира се, не винаги цената определя качеството на един матрак, не винаги най-скъпото означава най-подходящо за вас. Затова се препоръчва винаги да се консултирате със специалист при възможност. Той ще ви препоръча подходящия матрак за вас в зависимост от вашите навици при сън и вашите предпочитания.

Матраците с пружини се характеризират не само с дълголетие а и с голямата си стабилност. Поради това са подходящи за хора с наднормено тегло и такива с неспокоен сън. Хора, които обичат да спят на по-твърди повърхности, ценят този вид матрак, тъй като той им предоставя един по-спокоен сън.

Недостатъци при пружинните матраци

Недостатъци на матраците с пружини

Въпреки многото им предимства имат и недостатъци. Например теглото на един такъв матрак е доста високо. Той е трудно преносим. Не е подходящ за хора с алергии. За разлика от антиалергичните матраци, повърхността на тези с пружина е направена от различни материали. Повърхността е с отворени пори, в които могат да попаднат мъртви клетки на кожата и акари. Тяхното почистване е много трудно дори неосъществимо. Затова на хора склонни към алергии не се препоръчва закупуването на матрак с пружини. Особено неподходящи са за малки деца отново заради трудното им почистване, а също и поради това, че поемат бързо влагата.

Колкото и да са дълготрайни тези матраци идва времето, в което пружините се износват и започват да скърцат. Това е едно клише, което чуваме често, но не е задължително това да е така.

Pocket Springs - пружини

С развиването на матраците с пружини производителите на матраци намалиха износването и скърцането до минимум. На пазара в момента са широка разпространени матраците Pocket spring, чиито пружини са отделени в отделен пакет. Ако сте от хората, които обичат спокойствие и комфорт без скърцане и смятате, че матракът с отделно пакетирани пружини е подходящ за вас, е препоръчително да се насочите точно към тoзи вид матраци.

И накрая, ако харесвате настоящия си матрак, но все пак искате да го реновирате по някакъв начин или пък сте направили неправилен избор при покупката на нов матрак и се чудите как да поправите грешката си, можете да използвате станалите актуални напоследък топ матраци. Те са с дебелина около 5-7 см. и се изработват от латекс, дунапрен или мемори пяна. Не забравяйте, че човек прекарва една доста голяма част от живота си в сън и добрия матрак може да се яви най – верния помощник за качествен и здравословен сън.

Още
  5042 Hits
5042 Hits

Видове матраци

Избор на подходящ матрак – мисията е невъзможна

Говорейки за комфорт, уют и удобство в спалнята, несъмнено става въпрос за най-главния елемент от обзавеждането й – леглото. Но едно легло само по себе си не означава много, ако не е допълнено от подходящ за вкуса на собствениците матрак. Докато преди години изборът на матрак не беше от голямо значение, днес това е една обширна материя, в която се сблъскват различни материали и съставни части. Претоварени от работа и увеличените отговорности на съвремието ни, ние осъзнахме, че не е добре да се прави компромис с удобството на съня. Нощната почивка, често недостатъчна по часове, трябва да бъде най-малкото пълноценна по отношение на комфорта и релакса.

Избор на подходящ матрак

В този ред на мисли, изборът на подходящ матрак за леглото се оказва едно доста важно нещо, което трябва да се направи прецизно и с максимум познания в областта. Често се случва, обаче, в хаоса на цялата информация, която ни затрупва, когато решим да избираме нов матрак, е да бъдем заблудени или подведени от ниската цена и да направим грешен избор. Целта на тази статия е да се опитаме да ви дадем най-общи насоки в тази материя, които биха моглида са ви от полза при следващото посещение на магазин за матраци.

Най-напред трябва да разграничим видовете матраци. Това се прави по два критерия:

– начинът на избаротка на матрака

– използваните материали в него

Видове матраци

Според първия критерий матраците се делят на два вида – еднолицеви и двулицеви. Първите съществуват от самата поява на понятието матрак, а името им подсказва, че могат да се използват само от едната страна. От долната страна те имат дървена рамка, която играе ролята на подматрачна рамка. При втория вид тази дървена рамка липсва и матракът може да се използва и от двете страни, обикновено като се редуват лято - зима. В случай, че сте се спрели на такъв матрак, трябва да сте наясно, че е задължително да поставите подматрачна рамка.

Според използваните материали матраците най-общо могат да се разделят на следните видове:

Материали за матраци

матраци от мемори пяна – най-удобните и комфортни матраци са направени от нея. Този иновативен продукт се използва от скоро в областта на комфорта при сън, но вече има своите верни фенове. Материалът заема формата на обекта, който е върху него и го обгръща от всички страни, все едно се носите на облак. Този материал се комбинира с други по-твръди, за да се постигне нужната здравина и опора, тъй като сам по себе си е доста мек.

матраци от пенолатекс – това е порест материал, който осигурява много добра циркулация на въздуха в матрака. През лятото държи прохладно, а през зимата запазва топлината. Много е комфортен при сън, а голямото му предимство е, че е страшно издръжлив и бавно се износва.

матраци от полиуретанова пяна - матрациите, при които се използва този материал са на няколко пласта с различна плътност. Цената и издръжливостта на матрака зависи от плътността на отделните пластове, колкото е по-голяма, толкова качеството е по-добро.

матраци с пружинен пакет – представляват много свързани по между си пружини. Това са сравнително евтини матраци, с дълъг живот на ползване и добра опора. Недостатъкът им е, че движенията по него се предават по цялата му повърхност.

матраци с джоб-система – представляват отделни пружини, всяка поставена в джоб от текстил и съединени по между си. Матраците, изработени по този начин са много комфортни и имат дълъг живот.

Още
  4261 Hits
4261 Hits

Дунапренени матраци

Предимства и недостатъци на дунапренени матраци 

Дунапренени матраци

 

Мислили сте да закупите нов матрак? Тогава трябва да се съобразите с много различни фактори, тъй като на пазара има най-различни матраци. Различават се с това от какъв материал са направени, така и от качеството на изработка, дизайн и цена.

Не винаги матрака е предназначен за дълги години. Много често дори се купува и се използва за кратък период от време.

По-надолу в статията ще намерите информация за предимствата и недостатъците на дунапренените матраци.

Дунапренен матрак в леглото за гости. А подходящ ли е за хора с алергии?

Ценовият диапазон на дунапренените матраци е наистина широк. Като цяло обаче, се смята, че те са най-евтиния и практичен вариант.

Например за легло за гости, което не е предназначено за ежедневна употреба, този матрак е перфектен. В същото време тези матраци се деформират по-лесно от тези с пружини, поради това не са толкова дълготрайни.

От друга страна те са много добре пригодени за хора с алергии, тъй като  са лесни за почистване и изтупване и са израборени от материали, които съдържат по малко алергени.

 

Матрак Memo Green

 

Експерти съветват хората с проблеми да закупуват по-евтини и по краткотрайни дунапренени матраци и да ги подновяват на по-кратки интервали от време.

Подходящи за хора с ниско тегло

Например за децата. Едно дете определено тежи по-малко от един възрастен, а тези матраци са доста меки, следователно тялото му потъва по малко. Проучвания показват, че децата намират дунапрена за доста комфортен, докато един по твърд матрак може да има отрицателно въздействие върху съня на детето.

И тук по-лесното почистване е предимство особено за много малки деца. В случай на някоя дребна неприятност можете лесно да измиете или изплакнете замърсяването.

 

Дунапренени матраци - снимка

 

Недостатъци при по-тежки хора

По-малко благоприятен вариант е да купувате дунапренен матрак ако тежите повече и го използвате всекидневно. Тялото ви потъва в матрака и не получава достатъчно стабилност по време на сън , особено ако матрака е използван продължително време. Това което намирате за комфортно и удобно след време може да доведе до гръбначни изкривявания и ортостатични  заболявания. Този тип матрак може да е евтин и доста разпространен но не е подходящ за всеки.

Още
  4154 Hits
4154 Hits

Препоръчани продукти

sealyМатраци ТЕДbliannaniматраци Mattro